Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 17:52

Διασφάλιση της εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων ζητεί η ΟΤΟΕ

Την ανησυχία της για την απώλεια θέσεων εργασίας στον τραπεζικό κλάδο εκφράζει η ΟΤΟΕ, αφού, όπως προειδοποιεί, «το οικονομικό επιτελείο από κοινού με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, ετοιμάζουν σχέδιο νόμου που θα διευκολύνει τις απολύσεις με στόχο τη μείωση του κόστους των τραπεζών».

Την ανησυχία της για την απώλεια θέσεων εργασίας στον τραπεζικό κλάδο εκφράζει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, αφού, όπως προειδοποιεί, «το οικονομικό επιτελείο από κοινού με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος από το παρασκήνιο, διαμορφώνουν τις νέες οικονομικές συνθήκες, ετοιμάζοντας σχέδιο νόμου μέσω του οποίου θα διευκολύνονται οι απολύσεις με στόχο τη μείωση του κόστους των τραπεζών».

Οι τράπεζες, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, επειδή αναμένουν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, πάγωσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με την Ομοσπονδία και δεν δέχονται «να δεσμευτούν στο κεντρικό αίτημα της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης να μην γίνουν απολύσεις στο χώρο των τραπεζών.

Όπως επισημαίνει εξάλλου, η μη διασφάλιση της εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων εκτός από απολύσεις στις τράπεζες συνεπάγεται πολλαπλασιαστικές συνέπειες και ραγδαία επιδείνωση στην αγορά εργασίας.

Η ΟΤΟΕ καλεί τέλος την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να μην εξακολουθήσει να «πολιτεύεται χρησιμοποιώντας είτε ως όπλο είτε ως πρόσχημα το Μνημόνιο, για να εξυπηρετήσει τα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα και τους τραπεζίτες».