Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 12:29

Ερώτηση Τσίπρα στον Πρωθυπουργό για τα περί αναδιάρθρωσης του χρέους

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τα σενάρια και τις φημολογίες περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τα σενάρια και τις φημολογίες περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η εκτόξευση του δημόσιου χρέους και η προφανής αδυναμία εξυπηρέτησης του ανοίγει εκ των πραγμάτων τη συζήτηση και εντείνει τις φήμες, περί αναδιάρθρωσης του.

«Αυτή η προοπτική», προσθέτει, «στο βαθμό που θα αποφασιστεί ερήμην των λαών και των αναγκών τους, θα έχει στόχο τη διάσωση των τραπεζών και θα οδηγήσει σε νέα μνημόνια λιτότητας για τους εργαζόμενους για τα επόμενα χρόνια, ενώ είναι σαφές ότι θα "κλειδώσει" την υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό "ελεγχόμενης πτώχευσης".

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την κυβέρνηση ότι «αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων, αναλώνεται σε μάταιες διαψεύσεις, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται να στηρίζει την προοπτική διεύρυνσης των "τοξικών" ευρωομολόγων, όπως αυτό που εκδόθηκε για τη χρηματοδότηση της Ιρλανδίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας ερωτά τον Πρωθυπουργό:

- Τι πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, για ένα διεθνές συνολικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα επαναδιαπραγμάτευσης των χρεών προς όφελος των κοινωνιών και των εργαζομένων, χωρίς νέα επώδυνα μνημόνια;

- Και αν θα συναινέσει η κυβέρνηση στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, για τη διαμόρφωση του νέου μηχανισμού «ελεγχόμενης χρεοκοπίας», στον οποίο θα οδηγηθεί η Ελλάδα;