Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2002 09:41

Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκυο

Απώλειες εμφάνισαν οι ασιατικές μετοχές και κυρίως αυτές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά την ανακοίνωση των δεικτών για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο των χωρών της Ασίας.

«Οι εκθέσεις για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, δείχνουν ότι η ανάπτυξη επιτυγχάνεται με χαμηλότερους ρυθμούς, γεγονός που θα επηρεάσει σημαντικά τις εξαγωγές», ανέφεραν χρηματιστές. Οι τελευταίοι συνιστούν στους επενδυτές να αποφεύγουν την αγορά μετοχών εξαγωγικών εταιρειών και να προτιμούν μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ και της κινητής τηλεφωνίας. Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι μετοχές της NEC Corp., καθώς και εταιρειών που κατσκευάζουν τσιπ.

Η αμερικανική ανταγωνίστρια National Semiconductor Corp., ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της αγοράς στη Ν. Υόρκη, ότι οι πωλήσεις της θα είναι χαμηλότερες των προβλέψεων.

Η μετοχή της Sony υποχώρησε κατά 3,3% φθάνοντας στα 5.220 γιέν και της Honda Motor Corp. της οποίας το 90% των εσόδων προέρχονται από τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ, έχασε ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 4.790 γιέν.

Ο δείκτης Nikkei απώλεσε συνολικά 84,85 μονάδες, ποσοστό 0,86%, κλείνοντας στις 9.709,66 μονάδες.