Οικονομία & Αγορές
Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011 16:15

«Όχι» στην αναδιάρθρωση λέει ο Σόιμπλε

Θετικός στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων εμφανίζεται ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και παράλληλα τάσσεται κατά οποιασδήποτε δημόσιας συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας μας.

Θετικός στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων εμφανίζεται ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και παράλληλα τάσσεται κατά οποιασδήποτε δημόσιας συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

«Εξετάζουμε το διάστημα αυτό, εάν θα πρέπει να επιμηκύνουμε τη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα», τονίζει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην οικονομική επιθεώρηση «WirtschaftsWoche».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρατηρεί παράλληλα ότι «οι δημόσιες συζητήσεις περί ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους δεν βοηθούν», συμπληρώνοντας πως «από την ελληνική πλευρά έρχεται ένα σαφές μήνυμα ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην εξυπηρέτηση του χρέους».

Κατά τον κ. Σόιμπλε, ο στόχος είναι -μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει αποφασιστεί- να καταστεί και πάλι δυνατή η πρόσβαση της Ελλάδας στην αγορά κεφαλαίου. «Επ’ αυτού η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο», σχολιάζει.

Επιπλέον, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εκφράζει για μια κόμη φορά την αντίθεσή του στην αύξηση με νέες πιστώσεις των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σημειώνει ότι όποιος ανοίγει αυτή τη συζήτηση, λειτουργεί σε βάρος μιας συνολικής λύσης του προβλήματος.

Τάσσεται επίσης υπέρ της βελτίωσης του συντονισμού της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής των χωρών της ευρωζώνης.