Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2002 18:14

MLS Πληροφορική: Σύμβαση με την Ε.Ε.

Σύμβαση με την Ε.Ε. υπέγραψε η εταιρεία MLS Πληροφορική για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου "Eurocitizen", συνολικού προϋπολογισμού 1.256.613 ευρώ και διάρκειας 30 μηνών.

Αντικείμενο του εν λόγω έργου είναι η ανάπτυξη στο Internet ενός on-line πολυγλωσσικού παιχνιδιού γνώσεων για όλη την οικογένεια, με απώτερο σκοπό την προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ολοκλήρωσης.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, για τις ανάγκες του παιχνιδιού θα χρησιμοποιηθούν πρωτοποριακές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και γλωσσικής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η MLS. Η υλοποίηση του έργου ξεκινάει την 01/09/2002, ενώ πέρα από την MLS, που είναι ο κύριος ανάδοχος του έργου και συμμετέχει με ποσοστό 44% στον συνολικό προϋπολογισμό, συμμετέχουν πέντε ακόμη εταιρείες και πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος E-Content της Γενικής Διεύθυνσης για τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η χρηματοδότηση ανάγεται στο 50% του συνολικού προϋπολογισμού.