Τέλος στη χρήση όρου που χρησιμοποιείται από ασφαλιστικές εταιρείες σε συμβάσεις νοσηλευτικής περίθαλψης και ο οποίος έχει κριθεί καταχρηστικός από τη Δικαιοσύνη, βάζει με απόφασή του ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Τέλος στη χρήση όρου που χρησιμοποιείται από ασφαλιστικές εταιρείες σε συμβάσεις νοσηλευτικής περίθαλψης και ο οποίος έχει κριθεί καταχρηστικός από τη Δικαιοσύνη, βάζει με απόφασή του ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ο επίμαχος όρος επέτρεπε σε ασφαλιστικές εταιρείες να προβαίνουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία ανανέωσης της σε μονομερή αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων, χωρίς να καθορίζονται εκ των προτέρων αντικειμενικά κριτήρια για τον καταναλωτή.
Με την απόφαση του υπουργείου, οι ασφαλιστικές εταιρείες που διατηρούν το συγκεκριμένο όρο στις συμβάσεις τους με τους καταναλωτές οφείλουν να τον απαλείψουν και να σταματήσουν να κάνουν χρήση του. Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο εκτιμά ότι θα μπει τέλος στην αδιαφάνεια και στον αιφνιδιασμό των καταναλωτών από υπέρογκες και ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των ασφαλίσεων νοσοκομειακής κάλυψης.
Η μη συμμόρφωση των ασφαλιστικών εταιρειών με την υπουργική απόφαση θα επιφέρει κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 2251/94.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη απόφαση που υπογράφει ο κ. Κεγκέρογλου με στόχο τη δημιουργία ενός ακόμα πιο ισχυρού πλαισίου για την προστασία των καταναλωτών, καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη πρωτοβουλία για την κατάργηση οκτώ καταχρηστικών όρων από τράπεζες.