Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 11:13

ΛΑ.Ο.Σ.: Επίκαιρη ερώτηση για το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας»

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για το λεγόμενο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που προωθούν Βερολίνο και Παρίσι, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζαφέρης ερωτά τον Πρωθυπουργό αν θα δεχθεί ακόμα μεγαλύτερη περιστολή μισθών και συντάξεων στο πλαίσιο του Συμφώνου.

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για το λεγόμενο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που προωθούν Βερολίνο και Παρίσι, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.

Όπως σημεώνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., «κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ο γαλλογερμανικός άξονας έθεσε επί τάπητος το "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας", ένα νέο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο για το μέλλον της Ευρωζώνης». «Σύμφωνα με αυτό, η ενίσχυση των πόρων του Μηχανισμού Στήριξης και η διευκόλυνση αποπληρωμής των δανείων, θα συνοδευτεί από το βαρύ "αντίτιμο" της πλήρους εκχώρησης στις Βρυξέλλες εθνικών πολιτικών που αφορούν τη φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις», επισημαίνει ο κ. Καρατζαφέρης και ερωτά τον Πρωθυπουργό:

« 1) Θα συναινέσετε στο σχέδιο αυτό περαιτέρω υποβάθμισης του ρόλου του έθνους-κράτους;

2) Θα αποδεχτείτε αυτήν την προωθούμενη "διά βίου λιτότητα" και την ακόμη μεγαλύτερη περιστολή μισθών και συντάξεων, τη στιγμή που έχει εξαντληθεί κάθε αντοχή για τον ελληνικό λαό;»