Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 11:58

Στα χέρια πειρατών το σούπερ τάνκερ Irene SL

Στα χέρια πειρατών περιήλθε το πρωί το σούπερ τάνκερ Irene SL, ελληνικής σημαίας και συμφερόντων, ανοικτά των ακτών του Ομάν, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Στο πλοίο επιβαίνουν επτά Έλληνες, 17 Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

Στα χέρια πειρατών περιήλθε το πρωί το σούπερ τάνκερ Irene SL, ελληνικής σημαίας και συμφερόντων, ανοικτά των ακτών του Ομάν, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στο πλοίο επιβαίνουν 25 μέλη πληρώματος, επτά Έλληνες, 17 Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

Το Irene SL είχε αποπλεύσει από το Κουβέιτ με προορισμό τις αμερικανικές ακτές του Κόλπου του Μεξικού. Έχει μήκος 333 μέτρα και πλάτος 60 και μεταφέρει 270.265 μετρικούς τόνους ή περίπου δύο εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από το Κουβέιτ, αξίας σχεδόν 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Σήμερα το πρωί το πλοίο δέχτηκε επίθεση από ενόπλους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της προς το Reuters η πλοιοκτήτρια εταιρεία Enesel με έδρα τον Πειραιά, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες εταιρειών ναύλωσης. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επικοινωνία με το πλοίο».

Πειρατεία και σε ιταλικό δεξαμενόπλοιο

Ιταλικό δεξαμενόπλοιο κατελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης από πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1931713 .

Στο δεξαμενόπλοιο επέβαιναν 22 μέλη, πέντε Ιταλοί και 17 Ινδοί. Το πλοίο μεταφέρει αργό πετρέλαιο και προορισμός του ήταν το λιμάνι Πασίρ Γκουντάνγκ στη Μαλαισία.

Πηγή: Reuters