Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 12:49

Συνάντηση Βέμπερ με Μέρκελ - Σόιμπλε

Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σήμερα ο διοικητής της Bundesbank Αξελ Βέμπερ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σήμερα το απόγευμα (17:00 ώρα Ελλάδος) ο διοικητής της Bundesbank Αξελ Βέμπερ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Μετά τη συνάντηση θα εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση, ανέφερε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας επρόκειτο αρχικά να συμμετάσχει και στη σημερινή συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τη γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ, ωστόσο, ακύρωσε τελικά τη συμμετοχή του.

Ο Βέμπερ θεωρείτο μέχρι πρότινος ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη διαδοχή του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, αλλά τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν τα σενάρια ότι δεν θα διεκδικήσει τη θέση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, θεωρείται πιθανότερο να διαδεχθεί τον Γιόζεφ Ακερμαν στην ηγεσία της Deutsche Βank.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο επικεφαλής της Bundesbank, επιλέγει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά την υποψηφιότητά του για τη διαδοχή Τρισέ στο «τιμόνι» της ΕΚΤ.

Ο Βέμπερ διευκρίνισε χθες ότι δεν πρόκειται να κάνει δηλώσεις για το επαγγελματικό του μέλλον, μέχρις ότου συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο. «Έχω μιλήσει με την κ. Μέρκελ. Και δεν πρόκειται να κάνω κάποιο σχόλιο, μέχρις ότου συναντηθούμε και καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε στο πλαίσιο οικονομικού φόρουμ στη Βιέννη.

Με την υποψηφιότητα Βέμπερ να είναι πλέον αμφίβολη, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, δήλωσε χθες ότι η Ιταλία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του διοικητή της ιταλικής κεντρικής τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, για την προεδρία της ΕΚΤ. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι ο Βέμπερ τίθεται εκτός ανταγωνισμού, ο Ντράγκι θεωρείται επικρατέστερος υποψήφιος.