Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2002 16:31

Νέα άνοδος στη Σοφοκλέους

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο ΧΑΑ με αιχμή τον κλάδο των τραπεζών.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσε και σήμερα η μετοχή της Alpha Bank, η οποία έκλεισε με κέρδη 4,42%. Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν επίσης οι μετοχές της ΕFG Eurobank, της Τράπεζας Αττικής και της Eθνικής, οι οποίες ανακοίνωσαν σήμερα τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Τα αποτελέσματα αυτά κινήθηκαν εντός των προβλέψεων της αγοράς.

Αναλυτικότερα, ο γενικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και έκλεισε στις 2.127,12 μονάδες -κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας- ενισχυμένος κατά 1,59%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 66,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 11,7 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις 361 μετοχές που διακινήθηκαν, 223 σημείωσαν άνοδο, 79 υποχώρησαν και 59 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιμέρους δεικτών, τα σημαντικότερα κέρδη (3,26%) κατέγραψε ο δείκτης τηλεόρασης-ψυχαγωγίας με τη μετοχή του ΟΠΑΠ να κλείνει κατά 3,60% υψηλότερα. Ακολούθησε ο δείκτης των τραπεζών με κέρδη 2,45%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση (1,26%) σημείωσε ο δείκτης των ασφαλειών.