Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2002 18:19

Στο 92,2% η συμμετοχή της Forthnet στην Telemedicine Technologies

Το 92,2% των μετοχών της Telemedicine Technologies SA απέκτησε η FORTHnet ΑΕ, με την εξαγορά από την Inter Mutuelles Assistance (IMA) του 45,63% της Telemedicine Technologies (TTSA), καθώς και του 0,93% από φυσικά πρόσωπα. Το ύψος της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των 377.360 ευρώ. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στην ονομαστική αξία των 20 ευρώ ανά μετοχή.

Η FORTHnet σε συνεργασία με την Inter Mutuelles Assistance (IMA), εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής ιατρικής βοήθειας, είχε προχωρήσει πριν από δύο χρόνια στη σύσταση νέας εταιρείας με έδρα το Παρίσι και με την επωνυμία Telemedicine Technologies.

Οι δυο εταιρείες αποτελούσαν κατά την ίδρυση τους κύριους μετόχους της Telemedicine, καθώς συμμετέχουν ισόποσα, ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο συμμετέχει ακόμα και η γαλλική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού AVS Consulting με ποσοστό 11%.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο των επαγγελματιών της υγείας μέσα από υπηρεσίες on line επικοινωνίας ιατρικών κέντρων, υπηρεσίες παροχής εξειδικευμένης γνώσης και διάγνωσης περιστατικών, υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου, ιατρικού εξοπλισμού και αναλώσιμων, on line υπηρεσίες για κλινικές μελέτες φαρμακευτικών προϊόντων, υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης ιατρικού επιστημονικού ενδιαφέροντος.