Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 08:57

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του οικονομικού Τύπου.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποινές στη φοροδιαφυγή και «από το πρώτο ευρώ»".

"Ποινές φυλάκισης έως και 20 χρόνια για όλους όσοι φοροδιαφεύγουν και αυτόφωρο για τους υπόχρεους που δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή άλλους παρακρατούμενους φόρους, αλλά και δεν καταβάλλουν βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη, προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο", γράφει σήμερα η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Φυλάκιση έως 20 χρόνια για μεγάλη φοροδιαφυγή".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κάθειρξη έως και 20 χρόνια για φοροδιαφυγή, εκτός των ληξιπρόθεσμων χρεών, προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αυτόφωρο για φοροδιαφυγή. Αυστηρές ποινές-φυλάκιση έως 20 χρόνια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το Αυτόφωρο... περιμένει όλους όσοι «συλλαμβάνονται» για φοροδιαφυγή ακόμη και ενός ευρώ. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που «πέρασε» χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο ποινικοποιείται πλήρως η φοροδιαφυγή και θεσπίζονται δρακόντειες ποινές με τη φυλάκιση να φθάνει ακόμη και τα 20 χρόνια, από 10 έτη που είναι σήμερα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στο αυτόφωρο και για υποβολή ψευδούς φορολογικής δήλωσης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυτόφωρο από το πρώτο ευρώ φοροδιαφυγής και τσουχτερή εξαγορά της ποινής φυλάκισης προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης να συμφωνούν -τελικά- στην αυστηρότερη «έκδοσή» του".