Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 11:23

Χ.Α.: Υπό πίεση οι τράπεζες

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χ.Α., με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για την κατάσταση στη Λιβύη και τη ραγδαία άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Σε κλοιό πιέσεων οι τράπεζες.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χ.Α., με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για την κατάσταση στη Λιβύη και τη ραγδαία άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

«Αναμένουμε η αγορά να ανοίξει σε αρνητικό έδαφος, καθώς φαίνεται να κλιμακώνονται οι αναταραχές στην Λιβύη και η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει», ανέφερε η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG) στο πρωινό της σχόλιο.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η παρουσίαση του επικαιροποιημένου μνημονίου από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, το μεσημέρι.

Αυτή την ώρα (11:20), ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 0,86% στις 1.615,68 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23,80 εκατομμύρια ευρώ.

Απώλειες της τάξης του 2,64% σημειώνει η μετοχή της EFG Eurobank, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2010 μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Πιέσεις δέχονται επίσης οι τίτλοι των Τ.Τ. (-2,65%), Τράπεζα Πειραιώς (-2,38%) και Τράπεζα Κύπρου (-2,49%).