Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 10:33

Χ.Σταϊκούρας: Αναζητούν συνενόχους για νέα μέτρα

Η κυβέρνηση δεν αναζητά συνομιλητές αλλά «συνενόχους» για την επιβολή νέων μέτρων, υποστηρίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το διάλογο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και την καλεί να ακολουθήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία για την ανοικτή και ουσιαστική συζήτηση του Πλαισίου.

Εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της πολιτικής και της λειτουργίας της, η κυβέρνηση δεν αναζητά συνομιλητές αλλά «συνενόχους» για την επιβολή νέων μέτρων, τονίζει ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το διάλογο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

Επικαλούμενος τα άρθρα 5 και 6 του Νόμου για τη «Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη» (Ν. 3871/2010), ο βουλευτής Φθιώτιδας υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία για την ανοικτή και ουσιαστική συζήτηση του Πλαισίου και όχι την επικοινωνιακή διαχείριση με προσχηματικούς διαλόγους, χωρίς τη διατύπωση, από την πλευρά της, συγκεκριμένων θέσεων και μέτρων».

«Η τρίτη αναθεώρηση του Μνημονίου αποτυπώνει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης. Αναδεικνύει τις κυβερνητικές αδυναμίες, επιβεβαιώνει τις αποκλίσεις στους στόχους για το 2010, ενσωματώνει νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ για το 2011, περικλείει περισσότερα "μη-καθορισμένα" μέτρα ύψους 14,5 δισ. ευρώ για το 2012-2014», εκτιμά ο κ. Σταϊκούρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι δεν προσπαθεί να συζητήσει υπεύθυνα με τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά μόνο να τις καταστήσει συνένοχες.

«Η Νέα Δημοκρατία», καταλήγει, «αναλαμβάνοντας και το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, συνέβαλε και θα συμβάλλει με σύνεση, με συνέπεια και με υπευθυνότητα, με θέσεις και προτάσεις, στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Αλλωστε -συμπληρώνει- έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά, ότι ασκεί με ευθύνη τον εκάστοτε θεσμικό της ρόλο».

Μ.Καρχιμάκης: Υποδαυλίζουν την ανομία με εκδηλώσεις δήθεν οργής

«Αντί να επιδιώκουν την μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής, ας προσέλθουν στον διάλογο που καλεί η κυβέρνηση με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την πορεία της χώρας», απάντησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι την ώρα που η κυβέρνηση δίνει αγώνα για να διασφαλίσει τη σωτηρία της Ελλάδας, υποδαυλίζει μέσω των στελεχών της, την ανομία, υποκινώντας εκδηλώσεις δήθεν οργής.