Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 18:02

Δ. Κουσελάς: «Όχι» στις ισοπεδωτικές αυξήσεις των αντικειμενικών

Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι οι «ισοπεδωτικές αυξήσεις», αλλά η εξέτασή τους, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς.

Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι οι «ισοπεδωτικές αυξήσεις», αλλά η εξέτασή τους, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.

Στη διάρκεια της συζήτησης επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης ζήτησε διευκρινίσεις για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, με αφορμή την αύξηση έως και 60% των αντικειμενικών στο Ψυχικό.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς απάντησε πως η περίπτωση του Ψυχικού ήταν ιδιάζουσα (λόγω και προσφυγής των κατοίκων στο ΣτΕ), σημειώνοντας πως πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι οι «ισοπεδωτικές αυξήσεις», αλλά η εξέτασή τους, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση, «και οι κατασκευαστές θα πρέπει να χαμηλώσουν τις τιμές τους, για να διευκολύνουν την αγορά», επισήμανε ο κ. Κουσελάς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ