Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα επωφελείται σημαντικά από αυτές. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε.
Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα επωφελείται σημαντικά από αυτές.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε και να επαναπαυτούμε, γιατί, όπως είπε, «για μία ακόμη φορά κάποιοι άλλοι φρόντισαν να λύσουν το πρόβλημα με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι».
Το χρέος είναι δικό μας, εξήγησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», επισημαίνοντας πως για να φτάσει αυτό να μειώνεται σε απόλυτους αριθμούς, θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει σε ένα σημείο που να έχει πλεονάσματα στον προϋπολογισμό, κάτι ωστόσο, που «δεν είναι τόσο κοντά μας».
Το τελευταίο διάστημα, πρόσθεσε, οι αγορές συνειδητοποιούσαν ότι η Ευρωζώνη και οι χώρες της δεν ήταν διατεθειμένες να στηρίξουν το ενιαίο νόμισμα και γι’ αυτό έκαναν κερδοσκοπικές επιθέσεις στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία. Αυτό που έκαναν με τις επιθέσεις, επισήμανε ο κ. Σαχινίδης, ήταν να ελέγξουν αν υπάρχει πολιτική βούληση να συνεχίσει να υπάρχει Ευρωζώνη.
Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ο υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο στόχος των 50 δισ. μπορεί να επιτευχθεί.
Ο αυτόνομος τρόπος για να μειώσεις το χρέος είναι να διασφαλίσεις έσοδα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ώστε αυτόματα αυτά τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για να επαναγοραστεί το χρέος, υποστήριξε.
Τόνισε επίσης ότι είναι ιστορική ευθύνη της κυβέρνησης απέναντι στους Ελληνες πολίτες να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορεί την περιουσία και να μειώσει το χρέος, ώστε, όπως ανέφερε, «να μη μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές αυτό το βραχνά».