Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2002 09:14

Στο τελικό στάδιο η φορολογική μεταρρύθμιση

Σειρά συσκέψεων θα έχει από σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των αλλαγών, της τρίτης και σημαντικότερης φάσης της φορολογικής μεταρρύθμισης. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα δώσει την έγκρισή του για τις αλλαγές τις οποίες θα εξαγγείλει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αφορολόγητο ποσό για μισθωτούς και συνταξιούχους, αναμένεται να αυξηθεί στα 10.000 ευρώ.

Σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Εθνος», ο Νίκος Χριστοδουλάκης, επισημαίνει πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα περιθώρια για αυξήσεις μισθών, χωρίς όμως να πληγούν οι στόχοι της οικονομικής σταθερότητας, υπογραμμίζοντας ότι ο κίνδυνος του πληθωρισμού, επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερη συγκράτηση στις δαπάνες του προϋπολογισμού και συλλογικές συμφωνίες, που κινούνται αυστηρά μέσα στα όρια της παραγωγικότητας.

Εκτός από τον υπουργό Οικονομίας, ο Κώστας Σημίτης, θα έχει συνεργασία αυτήν την εβδομάδα με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη, με επίκεντρο τις δημοτικές εκλογές και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για το θέμα της τρομοκρατίας.