Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2002 17:20

Αναιμικό άνοιγμα στη Wall Street

Αναιμικό άνοιγμα με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να σταθεροποιούνται σε ελαφρά θετικό έδαφος σημειώνεται στη Wall Street.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου στον κόσμο, η Wal-Mart ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις των καταστημάτων της που λειτουργούν τουλάχιστον για ένα χρόνο θα ενισχυθούν τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο των προβλέψεών της, στο 4%.

Ωστόσο, η εταιρεία οικιακού εξοπλισμού Lowe's, ανακοίνωσε καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα κατέγραψε κέρδη 59 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο που έκλεισε στις 2 Αυγούστου, έναντι κερδών 42 σεντς την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και εκτιμήσεων για κέρδη 54 σεντς.

Στις αρνητικές ειδήσεις συγκαταλέγεται η έκδοση λίστας από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με 12 εισηγμένες, οι οποίες δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν εντός προθεσμίας τις απαιτήσεις για την υποβολή έγγραφων που επιβεβαιώνουν την ορθότητα των αποτελεσμάτων που έχουν δημοσιεύσει.

Στις 17:10 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,50%, στις 8.822,36 μονάδες, και ο Nasdaq στις 1.369,62 μονάδες καταγράφει ποσοστιαία κέρδη 0,63%.