Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2002 18:23

Ολυμπιακός Τηλεφωνικός Δακτύλιος σε συνεργασία με τον ΟΤΕ

Τον Ολυμπιακό Τηλεφωνικό Δακτύλιο, που σχεδιάστηκε από τη Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας του «Αθήνα 2004» σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, γνωστοποίησε η Οργανωτική Επιτροπή.

Ο δακτύλιος αυτός, ένα δίκτυο εντός του δικτύου του ΟΤΕ, θα συνδέει όλες τις Ολυμπιακές αθλητικές και μη εγκαταστάσεις (στάδια, γήπεδα, κέντρα Τύπου, Ολυμπιακά Χωριά κλπ.) και θα επιτρέψει τη σύνδεση σ' αυτό όλων των συσκευών επικοινωνίας (σταθερά και κινητά τηλέφωνα, fax, σύνδεση στο διαδίκτυο), με κλήση πενταψήφιων αριθμών.

Ο ΟΤΕ, που είναι και μέγας εθνικός χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εκτός από τον Ολυμπιακό Δακτύλιο προβλέπει και την εγκατάσταση συστήματος ασύρματης επικοινωνίας TETRA, προς άμεση επικοινωνία των εμπλεκόμενων με τη διοργάνωση. Ενα τέτοιο σύστημα, σε περιορισμένη ασφαλώς έκταση, δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες στις εγκαταστάσεις της Δοκιμαστικής Διοργάνωσης Ιστιοπλοΐας στον Αγιο Κοσμά.

Ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση του τηλεφωνικού δικτύου της Αττικής, που θα ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου, προβλέπει επίσης την τοποθέτηση εντός των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων 2.600 χιλιομέτρων καλωδιώσεων και μεταξύ των εγκαταστάσεων 6.000 χιλιομέτρων κοινών καλωδιώσεων και 550 χιλιομέτρων οπτικών ινών του ΟΤΕ.

Ο δακτύλιος θα εξυπηρετήσει 16.000 συσκευές τηλεόρασης και video (καλωδιακή), 17 γιγαντοοθόνες, 23.000 τηλέφωνα, 9.000 κινητά τηλέφωνα και 9.000 συσκευές TETRA.