Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2002 07:25

Εντονος προβληματισμός από τις ανατιμήσεις στην αγορά

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο, για το νέο κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, καθώς από τον Σεπτέμβριο αναμένονται ανατιμήσεις έως και 8% σε τρόφιμα και προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Χθες, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, προανήγγειλε την έκδοση λίστας, με επιχειρήσεις που προχωρούν σε αδικαιολόγητες αυξήσεις, για να γνωρίζουν όπως είπε οι καταναλωτές τις επιχειρήσεις που πρέπει να μποϊκοτάρουν. Παράλληλα ανακοίνωσε εκτεταμένους ελέγχους από το ΣΔΟΕ και χαρακτήρισε «εθνική πληγή» τον πληθωρισμό, επισημαίνοντας τις συνέπειες στην απασχόληση και την οικονομία.

Σε μποϊκοτάζ των προϊόντων, έως ότου οι τιμές διαμορφωθούν σε λογικά επίπεδα, καλούν τους πολίτες και οι ενώσεις καταναλωτών. Την πρωτοβουλία αυτή επικρότησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους φορείς της αγοράς να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον υφυπουργό Εμπορίου, Χρήστο Θεοδώρου, ζητά να ληφθούν μέτρα κατά των ανατιμήσεων, σημειώνοντας ότι το παράδειγμα πρέπει να δώσουν οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και όλες όσες τελούν υπό κρατικό έλεγχο.