Πολιτική
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά, και το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με βορείους ανέμους τοπικά 8 Μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά, και το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με βορείους ανέμους τοπικά 8 Μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες για καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στις βορειότερες περιοχές και βαθμιαία και στις υπόλοιπες. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις και από το μεσημέρι σποραδικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα το απόγευμα στα Δωδεκάνησα για πρόσκαιρη βροχή. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια 6 βαθμιαία 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες για πρόσκαιρη βροχή. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά για καταιγίδα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλίας, τις Βόρειες Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στη Δυτική Πελοπόννησο και στα υπόλοιπα ορεινά. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση του καιρού στα ηπειρωτικά και τις Σποράδες και εξασθένηση των φαινομένων στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά νότια 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)