Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2002 13:29

Ν. Χριστοδουλάκης : Απειλεί ο πληθωρισμός την ανάπτυξη της οικονομίας και την απασχόληση

Εκκληση προς όλους τους φορείς της αγοράς, να συμβάλλουν, ώστε να μην ξεφύγει ο πληθωρισμός από τα επιτρεπτά όρια, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τον πληθωρισμό, επισημαίνοντας ότι εάν ακολουθήσει να υπερβαίνει τον μέσο πληθωρισμό της ευρωζώνης, θα υπάρξει απειλή για την ανταγωνστικότητα της ελληνικής οικονομίας και την απασχόληση.

Ο υπουργός, πάντως, διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής, η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάζει πρόβλημα ως προς τους ρυθμούς τόσο της ανάπτυξης, όσο και της απασχόλησης.

Αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκο Γκαργκάνα.

Υπενθυμίζεται ότι εν όψει νέου κύματος ανατιμήσεων στην αγορά, ο υπουργός Οικονομίας, κάλεσε τους καταναλωτές να αντιδράσουν με μποϊκοτάζ ανατιμημένων προϊόντων και προανήγγειλε την έκδοση από το υπουργείο καταλόγου με επιχειρήσεις που προχωρούν σε αδικαιολόγητες αυξήσεις. Ανακοίνωσε επίσης, ότι στις επιχειρήσεις αυτές, θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ.

Σε πλήρη αποχή από κάθε αγορά στις 3 Σεπτεμβρίου, έχουν καλέσει τους πολίτες το ΙΝ.ΚΑ. και άλλες οργανώσεις καταναλωτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εντεινόμενα κρούσματα κερδοσκοπίας.

Η ΓΣΕΕ, ζήτησε να ληφθούν μέτρα κατά των ανατιμήσεων, σημειώνοντας ότι το παράδειγμα πρέπει να δώσουν οι εταιρείες κοινής ωφελείας και όλες όσες τελούν υπό δημόσιο έλεγχο.