Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 12:22

Συνάντηση ΥΠΟΙΚ με τους επικεφαλής της τρόικας

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και την έγκριση της 5ης δόσης του δανείου. Στη Βουδαπέστη την Πέμπτη ο υπουργός για τις συνεδριάσεις Ecofin - Eurogroup.

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και την έγκριση της 5ης δόσης του δανείου.

Ο χρόνος παραμονής του κλιμακίου στην Αθήνα θα εξαρτηθεί από το αν θα ζητηθούν συναντήσεις και με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθούν πρόσθετα στοιχεία, τόσο για τα διάφορα σκέλη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015, όσο και την πορεία αναδιάρθρωσης των τομέων που κάθε υπουργείο εποπτεύει.

Εκτός από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και την οριστικοποίηση των παρεμβάσεων ύψους 22 δισ. ευρώ, που θα περιλαμβάνει, οι ελεγκτές της τρόικας αναμένεται να ζητήσουν στοιχεία και για την πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού και τις πιθανές πρόσθετες παρεμβάσεις σε περίπτωση που το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 είναι τελικά υψηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών αναχωρεί αύριο για τη Βουδαπέστη, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των άτυπων συμβουλίων Ecofin και Eurogroup. Εάν τα στελέχη της τρόικας κρίνουν ότι απαιτείται να παρατείνουν την παραμονή τους στην Αθήνα, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου από την προσεχή Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 15 Απριλίου, αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015, το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ δύο ημέρες μετά το Πάσχα, την Τρίτη 26 Απριλίου, η Eurostat θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010.

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στη Βουλή

Εν τω μεταξύ, σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Βουλή, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου και Επικρατείας, Χαρ. Παμπούκη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σύσκεψη πραγματοποιείται εν όψει της προετοιμασίας για την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας.