Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 11:41

Επενδύει στον τομέα της κρουαζιέρας η Minoan Group

Στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών επεκτείνεται η Minoan Group, η οποία ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας για την αποκλειστική αντιπροσώπευση της εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών Cruise118, στον χώρο της κρουαζιέρας.

Στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών επεκτείνεται η Minoan Group, η οποία ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας για την αποκλειστική αντιπροσώπευση της εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών Cruise118, στον χώρο της κρουαζιέρας.

Συγκεκριμένα, η Minoan υπέγραψε προσύμφωνο συνεργασίας που θέτει τις βασικές αρχές της συμφωνίας και θα καταστήσει την King World Travel αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Cruise118 για την αγορά της Σκωτίας. Η τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί εντός των επομένων δύο εβδομάδων.

«Πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα επέκτασης των δραστηριοτήτων της Minoan Group Plc μετά την πρόσφατη εξαγορά της King World Travel, με την οποία η εταιρεία διευρύνει την παρουσία της στον τομέα των τουριστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας», τονίζει η εταιρεία.

Η διοίκηση του Ομίλου προβλέπει ότι με τη σύναψη της συμφωνίας αυτής η King World Travel θα αποκτήσει σύντομα ηγετική θέση στην αγορά κρουαζιέρας στη Σκωτία.

Επιπλέον, η συμφωνία με την Cruise118 θα συμβάλλει περαιτέρω στην αύξηση των επιβατών που εξυπηρετεί η ίδια η Minoan Group παράλληλα με την ανάπτυξη δικτύου ταξιδιωτικών επιχειρήσεων. Επίσης, θα ενισχύσει σημαντικά και τη διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας παράλληλα με τη ιστοσελίδα της King World Travel «theholidaysearch.com». Η τελευταία θα προωθηθεί από τη Minoan Group στην αγορά ως διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο.

Σημειώνεται ότι η Cruise118 είναι μια βραβευμένη διαδικτυακής λειτουργίας ταξιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της κρουαζιέρας. Ανήκει στην εταιρεία World Travel Holdings -τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιέρας με έδρα τις ΗΠΑ.

«Είμαστε ευτυχείς για την διεύρυνση των υπηρεσιών της εταιρείας στον ταξιδιωτικό κλάδο. Πρόκειται για ένα σημαντικό τομέα ανάπτυξης για την Minoan Group Plc - με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ταξιδιωτικής επιχείρησης που θα αυξήσει τα κέρδη του Ομίλου μας, με κατάλληλη διαχείριση, συνέργειες και marketing. Με τη σειρά της, η ανάπτυξη αυτή θα στηρίξει το έργο μας στην Κρήτη, δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα μία πολύτιμη αυτοδύναμη επιχείρηση», δήλωσε ο κ. Christopher Egleton, πρόεδρος της Minoan Group.