Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2002 11:59

Rolls-Royce : Ανοδο 12% σημειώνει η μετοχή της

Ανοδο σε ποσοστό 12% σημείωσε η μετοχή της Rolls-Royce Plc, την υψηλότερη που εμφάνισε ενδοσυνεδριακά σε χρονικό διάστημα 11 μηνών, καθώς η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής κινητήρων, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν το ερχόμενο χρόνο, αφού οι παραγγελίες που έχει δεχτεί φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 16 πέννες, φθάνοντας τις 150, μετά την ανακοίνωση για τα κέρδη της το πρώτο εξάμηνο του έτους, που μειώθηκαν κατά 81%, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες καθυστέρησαν να παραλάβουν τα αεροσκάφη που είχαν παραγγείλει μετά την τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου στη Ν. Υόρκη. Διαπραγματεύετο δε στις 147 πέννες στις 8:17' το πρωϊ, ώρα Λονδίνου.

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις μηχανών για αεροσκάφη θα μειωθούν σε ποσοστό 36% φέτος, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ακόμη μειώνουν το κόστος λειτουργίας τους προκειμένου να επιβιώσουν.

Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 16 εκατ. λίρες στερλίνες (24 εκατ. δολ.) ή 98 πέννες ανά μετοχή, από 85 εκατ. λίρες ή 5,35 λίρες, ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα της οποίας μειώθηκαν κατά 9,4% φθάνοντας στα 2,8 δισ. λίρες στερλίνες.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα καθαρά της κέρδη θα μειώνοντο κατά το 1/3 φθάνοντας στα 55 εκατ. λίρες στερλίνες.