Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2002 15:23

Η Ε.Ε. εμμένει στην προσφυγή κατά των ΗΠΑ στον ΠΟΕ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση «χαιρέτησε» τις νέες εξαιρέσεις από τα αμερικανικά μέτρα αντι-ντάμπινγκ ευρωπαϊκών προϊόντων χάλυβα που εισάγονται στις ΗΠΑ, αλλά εμμένει στην προσφυγή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά της Ουάσινγτον, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, άνω του 50% των ευρωπαϊκών εξαγωγών χάλυβα προς τις ΗΠΑ πρόκειται πλέον να εξαιρεθούν από την πρόσθετη φορολόγηση που αποφάσισε να επιβάλει τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση Μπους.

«Εντούτοις, ένας σημαντικός αριθμός προϊόντων εξακολουθούν να υπόκεινται στο καθεστώς αυτό τελωνειακών δασμών και για αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Ενωση εμμένει στην προσφυγή της στον ΠΟΕ», διευκρίνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες επιπλέον 178 εξαιρέσεις από τους πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς στα εισαγόμενα στην αμερικανική αγορά προϊόντα χάλυβα. Πρόκειται για την έβδομη και τελευταία για φέτος λίστα προϊόντων που θα εξαιρεθούν από τα μέτρα, τα οποία αποσκοπούν στην προστασία της αναδιάρθρωσης της αμερικανικής χαλυβουργίας.