Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 26 Απριλίου 2011 11:56

Και η Sony στην αγορά των tablet PC

Τον πρώτο της υπολογιστή-ταμπλέτα (tablet PC) ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η ιαπωνική εταιρεία Sony, φιλοδοξώντας να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στη διεθνή αγορά, τα σκήπτρα της οποίας κατέχει το iPad της Apple.

Τον πρώτο της υπολογιστή-ταμπλέτα (tablet PC) ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η ιαπωνική εταιρεία Sony, φιλοδοξώντας να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στη διεθνή αγορά, τα σκήπτρα της οποίας κατέχει το iPad της Apple.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Sony Κουνιμάσα Σουζούκι στο Reuters και το BBC, η νέα συσκευή θα χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Android 3.0, ενώ ένα από τα δύο σχεδιαζόμενα μοντέλα θα έχει διπλή οθόνη.

Μετά την εμπορική επιτυχία που σημείωσε το iPad, πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών, όπως η κορεατική Samsung και η ταϊβανέζικη HTC, έσπευσαν να κυκλοφορήσουν τις δικές τους ταμπλέτες στην αγορά.

Όπως εκτιμά η εταιρεία ερευνών Gartner, οι παγκόσμιες πωλήσεις tablets προβλέπεται να τετραπλασιαστούν μέσα στην επόμενη τετραετία, φτάνοντας τα 294 εκατ. συσκευές. Λόγω ακριβώς του γενικευμένου ενδιαφέροντος για αυτό το κομμάτι της αγοράς, αρκετοί αναλυτές θεωρούν υπερβολικά αισιόδοξο τον στόχο της Sony (που έχει μια μακρόχρονη εταιρική συνεργασία με τη σουηδική Ericsson) να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση τόσο γρήγορα.

Την ίδια ώρα πυρετώδεις εργασίες γίνονται και για την αποκατάσταση του δικτύου του Playstation, καθώς η σχετική υπηρεσία για τους απανταχού online παίκτες τέθηκε εκτός λειτουργίας από τις 20 Απριλίου, μαζί με την μουσική υπηρεσία Qriocity, μετά από επίθεση χάκερ.

Το Playstation Network και το Qriocity συνδέουν τις παιχνιδοκονσόλες PS3, μέσω διαδικτύου, με παιγνίδια, ταινίες, τραγούδια και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν, ακόμα, να προσδιοριστεί πότε οι υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν.

Οι τεχνικοί της Sony ερευνούν το πρόβλημα και προσπαθούν να βελτιώσουν τις «άμυνες» τους, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. Οι κάτοχοι του Playstation, προς το παρόν, πρέπει να αρκεστούν στο να παίζουν παιγνίδια εκτός δικτύου (offline) και δεν μπορούν να «κατεβάζουν» βιντεοταινίες και άλλο περιεχόμενο.

Η Sony πάντως, δεν έχει διευκρινίσει ακόμα αν εντόπισε κάποιον ένοχο για την «εισβολή» στο δίκτυο του Playstation. Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η οργάνωση ακτιβιστών Anonymous είχε δηλώσει ότι θα «εκδικηθεί» την εταιρεία, επειδή η τελευταία ανακοίνωσε ότι θα ελάμβανε νομικά μέτρα εναντίον όσων «έσπασαν» την κονσόλα PS3 και άλλαξαν το λειτουργικό σύστημά της.

Δύο χάκερ έχουν εντοπιστεί και ο ένας ήδη ήρθε σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τη Sony. Τα μέλη της οργάνωσης Anonymous ισχυρίζονται από την πλευρά τους ότι έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν με τις παιχνιδοσυσκευές που αγόρασαν, ακόμα και να τις τροποποιήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ