Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2002 16:10

ΓΣΕΕ: Αιχμή το φορολογικό και η ακρίβεια

Τις προτεραιότητες των συνδικάτων ενόψει της ΔΕΘ και των συζητήσεων για την οικονομική πολιτική, ανέπτυξε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος έδωσε έμφαση στην ανάγκη φορολογικών ελαφρύνσεων προς τους μισθωτούς, αλλά και τη γενικότερη φορολογική μεταρρύθμιση με δύο γενικές κατευθύνσεις: την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, αλλά και τη θέσπιση φορολογικών ρυθμίσεων και κινήτρων που θα συμβάλλουν στην αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Οι συνδικαλιστές δήλωσαν στον κ. Καραμανλή ότι ζητούν την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 11.740 ευρώ (4 εκατ. δρχ.). Σχετικά με την εισοδηματική πολιτική τα συνδικάτα θα επιμείνουν στην ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην προστασία των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε προς τα στελέχη της ΝΔ ότι αποτελεί προτεραιότητα των συνδικάτων η αντιμετώπιση της έκρηξης των τιμών και του πληθωρισμού.

Η θέση της συνομοσπονδίας είναι ότι η άνοδος του πληθωρισμού δεν είναι αποτέλεσμα της αύξησης των μισθών και κατά συνέπεια τα συνδικάτα απαιτούν αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία της αγοράς και μέτρα ελέγχου των τιμών και ειδικότερα του πρόσφατου κύματος κερδοσκοπίας, το οποίο θεωρούν ως βασική αιτία των πληθωριστικών πιέσεων.

Νωρίτερα ο κ. Πολυζωγόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό υπογράμμισε ότι τα συνδικάτα θα διεκδικούν πλέον αυξήσεις στους μισθούς μεγαλύτερες του 5%, ενώ προειδοποίησε ότι στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος ακρίβειας τα συνδικάτα θα προχωρήσουν σε συλλαλητήρια και γενίκευση των διεκδικήσεων τους.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων