Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2002 21:16

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΕΕ για διεύρυνση του θερινού ωραρίου

Τον κίνδυνο καταστρατήγησης της απόφασης του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τη διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Ρέππα με την οποία εκφράζει την έντονη αντίθεσή της για τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση διεύρυνσης του ωραρίου κατά τη θερινή περίοδο, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τις οργανώσεις των εμπόρων.

«Η ΕΣΕΕ όχι μόνο δεν παραγνωρίζει την αναγκαιότητα ρύθμισης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά τη θερινή περίοδο σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, αλλά αντίθετα από τον Αύγουστο του 2001, όταν και πάλι επιχειρήθηκε αιφνιδιαστική ρύθμιση είχε επιζητήσει διάλογο προκειμένου να καθοριστούν επακριβώς οι περιοχές και το αναγκαίο ωράριο λειτουργίας της κάθε τουριστικής περιοχής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ενιαίο εθνικό ωράριο, διότι οι ανάγκες της κάθε περιοχής διαφέρουν, ενώ επιπλέον ο όρος «τουριστικές περιοχές» είναι αρκετά ασαφής, μια και όλη η χώρα μπορεί να χαρακτηριστεί τουριστική περιοχή με ότι αυτό σημαίνει για την εκμετάλλευση του όρου από κάποιες επιχειρήσεις.