Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2002 12:20

Vodafone-Panafon : Χαμηλότερες τιμές για τις υπηρεσίες μέσω GPRS

Σε σημαντική μείωση των τιμών της για υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του GPRS προχώρησε η Vodafone-Panafon, ενώ δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα για τους συνδρομητές της που κάνουν μεγάλη χρήση των υπηρεσιών που παρέχονται μέχω του GPRS.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η μείωση τιμών ισχύει τόσο για τις υπηρεσίες WAP, όσο και για τις υπηρεσίες GPRS Wireless Internet. Οι χρεώσεις και για τις δύο υπηρεσίες γίνονται με βάση το μοντέλο της «ογκοχρέωσης» και για τις υπηρεσίες WAP είναι : ευρώ 0,025 /ΚΒ, ποσό, που αντιστοιχεί σε μείωση της τάξης του 50% σε σχέση με την χρέωση που ίσχυε ως τώρα. Η νέα χρέωση του WAP είναι κοινή τόσο για τους συνδρομητές με συμβόλαιο, όσο και τους συνδρομητές με προπληρωμένο χρόνο ομιλίας.

Οσον αφορά στην υπηρεσία Wireless Internet, δημιουργήθηκαν δύο νέα προγράμματα χρήσης, τα GPRS Wireless Internet 1 και GPRS Wireless Internet 10, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές ανάγκες χρήσης των συνδρομητών της εταιρείας. Το GPRS Wireless Internet 1 αντικαθιστά το αρχικό πρόγραμμα χρήσης «GPRS Wireless Internet» και στοχεύει στους συνδρομητές που κάνουν χαμηλή χρήση του Internet μέσω GPRS. Το GPRS Wireless Internet 10 αποτελεί ένα νέο πρόγραμμα που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των συνδρομητών με υψηλή χρήση, καθώς τους προσφέρει πολύ φθηνότερη χρέωση στα επιπλέον ΜΒ.

Ετσι, το πάγιο τέλος χρήσης για την υπηρεσία GPRS Wireless Internet 1 διαμορφώνεται στα πέντε από 10 ευρώ, που ήταν ως σήμερα, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 50%, και περιλαμβάνει 1 ΜΒ δωρεάν όγκο δεδομένων, ενώ η χρέωση για κάθε επιπλέον KB είναι ευρώ 0,005.

Η υπηρεσία GPRS Wireless Internet 10 παρέχεται με πάγιο τέλος χρήσης 15 ευρώ, περιλαμβάνει 10 ΜΒ δωρεάν, και η χρέωση για κάθε επιπλέον KΒ είναι μόλις ευρώ 0,0015. Οι νέες χρεώσεις του Wireless Internet αφορούν τους συνδρομητές με συμβόλαιο.

Σημειώνεται, ότι, η διάθεση του συστήματος GPRS από το δίκτυο της Vodafone δίνει στους συνδρομητές της τον τελευταίο χρόνο τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπηρεσίες και προνόμια με υψηλότερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων συγκριτικά με αυτές που επιτυγχάνουν μέσω του δικτύου GSM.