Πολιτική
Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Από το βράδυ βελτίωση στη Μακεδονία. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που από το απόγευμα θα ενισχυθούν τοπικά σε 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες που στην Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονες. Εξασθένηση από το βράδυ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες αρχικά στη Θεσσαλία και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδες το μεσημέρι. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ βελτίωση στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 και στα βόρεια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα έντονες βόρεια και δυτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία 5 με 6 και από τη νύχτα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Δυτική Πελοπόννησο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Σε χαμηλότερες από τις κανονικές για την εποχή θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)