Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2002 14:57

«Σύζευξις» δημοσίων υπηρεσιών προϋπολογισμού 75,5 εκ. ευρώ

Μέχρι το τέλος του 2003 θα έχει υλοποιηθεί ο στόχος για την απορρόφηση τουλάχιστον του 15% από το 1 τρισ. δρχ. που προβλέπει το πρόγραμμα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας». Αυτό προκύπτει από την κοινή συνέντευξη Τύπου των συναρμόδιων υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ. Σκανδαλίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, ήδη το 55% του προγράμματος έχει ενεργοποιηθεί, δηλαδή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ένταξης των έργων στο πρόγραμμα.

Τα έργα που έχουν εγκριθεί αντιπροσωπεύουν το 20% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», ενώ οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί αντιστοιχούν στο 8%.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι σε ότι αφορά τα έργα που εποπτεύει το υπουργείο του, εγκρίθηκαν ήδη 31 επιχειρησιακά προγράμματα προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν τα υπουργεία και τις περιφέρειες της χώρας. Ενα από τα σημαντικότερα έργα που προωθείται από το υπουργείο Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης είναι το πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞIΣ που αφορά την ηλεκτρονική διασύνδεση των δημοσίων υπηρεσιών με προϋπολογισμό 75,5 εκατ. ευρώ.

Η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκανδαλίδης, θα γίνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα προκηρυχθεί και η πρώτη φάση του έργου ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.