Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2002 12:37

Carrefour S.A. : 25% αυξήθηκαν τα κέρδη το α' εξάμηνο

Αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 25% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2002 τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Ευρώπης, Carrefour S.A., μετά τη μείωση στις τιμές των προϊόντων, προκειμένου να κερδίσει περισσότερους πελάτες στη Γαλλία και την Ισπανία.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε 400 εκατ. ευρώ (393 εκατ. δολ.) από 320 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα διαμορφώνοντο σε 374 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Carrefour κέρδιζαν εννέα σεντς ή ποσοστό 0,2% φθάνοντας στα 46,09 ευρώ στις 9:21' π.μ. στο Παρίσι (τοπική ώρα). Συνολικά ολόκληρο το έτος η μετοχή υποχώρησε κατά 21%.

Οπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, οι πωλήσεις της εταιρείας το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να σημειώσουν αύξηση, ενώ για ολόκληρο το έτος η κερδοφορία θα κυμανθεί από 10% έως 15%.

Υπενθυμίζεται, ότι, πέρυσι η Carrefour προχώρησε στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων, αξίας ενός δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων στη Γαλλία και μεριδίων σε άλλες εταιρείες λιανικής πώλησης και χρησιμοποίησε τα κεφάλαια που άντλησε για τη μείωση του χρέους της.