Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 19:00

Πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας

Μέτρα και πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μέτρα και πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

· τη διεύρυνση της συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας σε μικτά κλιμάκια, μαζί με την ΕΛΑΣ, είτε με τη μορφή περιπολίας είτε ως σταθερή παρουσία σε σημεία και ζώνες της πόλης που εμφανίζουν αυξημένη εγκληματικότητα είτε αυτό αφορά το παραεμπόριο είτε τα ναρκωτικά, τις ληστείες και τις κλοπές.

· την προώθηση της αποκέντρωσης κοινωνικών υπηρεσιών, ώστε οι εν λόγω υπηρεσίες και οι άνθρωποι που τις χρειάζονται να κατανεμηθούν πιο ορθολογικά στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα. Παράλληλα, πρόσθεσε ο κ. Καμίνης, μπορούμε άμεσα να τονώσουμε την παρουσία δημοτών, κατοίκων και επιχειρηματιών στο ιστορικό κέντρο, αλλά και σε γειτονιές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, μέσω της αύξησης του αστικού φωτισμού και της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.

· Τέλος, ο δήμος προχωρά, σε συνεργασία με το δημόσιο και την ιδιωτική πρωτοβουλία, στην αξιοποίηση ακινήτων, που εγκαταλείφθηκαν ή μένουν για χρόνια έρημα, σκοτεινά και κλειστά, για να προσελκύσουν νέους κατοίκους και επιχειρήσεις σε μια παραμελημένη, όπως ανέφερε, ζώνη της πόλης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής συστήνεται η Δημοτική Επιτροπή για τον Τουρισμό της Αθήνας με τη συμμετοχή του ΥΠ.ΠΟ & Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και όλων των κλαδικών φορέων του τουρισμού και προσδοκώ στην άμεση ανάληψη κοινών δράσεων για τη μητροπολιτική διαχείριση και προβολή της πόλης.