Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 13:38

Γ.Διαμαντίδης: Δεν αυξάνονται τα τέλη ελλιμενισμού

Στο προσχέδιο νόμου για το Θαλάσσιο και Αλιευτικό Τουρισμό δεν περιλαμβάνεται διάταξη για αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού σκαφών, διαβεβαιώνει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Στο προσχέδιο νόμου για το Θαλάσσιο και Αλιευτικό Τουρισμό δεν περιλαμβάνεται διάταξη για αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού σκαφών, διαβεβαιώνει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, απαντώντας με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Βαΐτση Αποστολάτου.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Διαμαντίδης, «με το σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο, επιχειρείται η τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, με σκοπό την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού και όσων απασχολούνται με τη δραστηριότητα αυτή, επαγγελματικά και ως βασική τους απασχόληση. Επίσης επιχειρείται η εκκαθάριση του μητρώου των επαγγελματικών σκαφών και η έξοδος από αυτό όσων εισήλθαν με αποκλειστικό σκοπό τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή».