Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 20:20

Ν. Φωτόπουλος: Βάρβαρη επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων

Για βάρβαρη επίθεση στα εισοδήματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, στην ομιλία του, στη συγκέντρωση της Ομοσπονδίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.

Για βάρβαρη επίθεση στα εισοδήματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, στην ομιλία του στη συγκέντρωση της Ομοσπονδίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.

Ο κ. Φωτόπουλος παραδέχτηκε ότι πότε στο παρελθόν η χώρα δεν βρέθηκε σε παρόμοια τραγική κατάσταση και ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα. «Όχι όμως αυτά τα μέτρα. Η κρίση έχει υπευθύνους και ονοματεπώνυμο», σημείωσε και χαρακτήρισε τα οικονομικά μέτρα άδικα και αναποτελεσματικά.

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επανέλαβε ότι άλλο είναι η απελευθέρωση της αγοράς και ο ανταγωνισμός και άλλο να μην έχει ρόλο το κράτος στην αγορά ενέργειας.

Επισήμανε ακόμη ότι η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ. Υποστήριξε, τέλος, ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του 17% των μετοχών της ΔΕΗ είναι 400 εκατ. ευρώ, ενώ η επένδυση για την κατασκευή μίας καινούργιας λιγνιτικής μονάδας ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ