Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2002 10:11

Συνδικάτα και καταναλωτές κατά της ακρίβειας

Σε «θέση μάχης», βρίσκονται οι ενώσεις καταναλωτών και τα συνδικάτα, για το αυριανό μποϋκοτάζ στα ακριβά προϊόντα.

Είναι ενδεικτικό ότι από τον περασμένο Ιούλιο έως σήμερα, καταγράφεται αύξηση της τάξης του 10% σε ορισμένες υπηρεσίες και καταναλωτικά αγαθά, ενώ από τον Ιούλιο του 1999, δηλ. μέσα σε τρία χρόνια, η μεσοσταθμική αύξηση σε υπηρεσίες και προϊόντα, αγγίζει το 20%.

«Προειδοποιητικός και συμβολικός είναι ο χαρακτήρας του αυριανού μποϋκοτάζ», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Νίκος Κουρής και τόνισε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στις συναλλαγές που γίνονται με μικρά ποσά.

Στις 11:30' π.μ. το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τις ανατιμήσεις, αλλά και το εμπόριο. Την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο Οικονομίας, η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδος, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας και καλεί σε αποχή από την αγορά προϊόντων, από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εκτιμά ότι υπάρχει πληθωρισμός κερδών, ενώ προτείνει να γίνει χάρτινο και το νόμισμα του ενός ευρώ, ως ένα πρακτικό μέτρο κατά της ακρίβειας.

Η τελευταία, καθώς και τα θέματα κυβερνητικής πολιτικής, θα συζητήσει σε σύσκεψη σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, με το οικονομικό επιτελείο. Οι αλλαγές στη φορολογική πολιτική αναμένεται να ληφθούν αύριο, στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.