Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2002 10:51

Sanofi-Synthelabo : Κατά 29% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη

Αύξηση της τάξης του 29% εμφάνισαν το πρώτο εξάμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανίας στη Γαλλία, Sanofi-Synthelabo S.A., μετά την αύξηση των πωλήσεων των φαρμάκων για την αντιμετώπιση καρδιακών νοσημάτων, Plavix και Aprovel.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 828 εκατ. ευρώ (812 εκατ. δολ.) ή 1,13 ευρώ ανά μετοχή, από 643 εκατ. ευρώ ή 88 σεντς ανά μετοχή, που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2001. Οι αναλυτές του Bloomberg εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 819 εκατ. ευρώ.

Η Sanofi, εκτιμά ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν υψηλότερα από 25% φέτος, καθώς η ζήτηση του σκευάσματος Stilnox (υπνωτικό χάπι), του Plavix και του Aprovel, θα είναι ακόμη πιο έντονη στις ΗΠΑ. Παρά αυτό το γεγονός, η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει, ότι γενικότερα η ζήτηση στο σύνολο των σκευασμάτων που παράγει, ενδέχεται να μειωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους που διανύουμε.

«Εχουμε βιώσει την ύφεση στη φαρμακοβιομηχανία, κάτι το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι οι πωλήσεις δεν θα αυξηθούν με τους ίδιους ρυθμούς του πρώτου εξαμήνου του 2002, για το υπόλοιπο του έτους», ανέφερε η επικεφαλής του οικονομικού της εταιρείας, Marie-Helene Laimay, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 7,3%, στα χαμηλότερα επίπεδα χρονικού διαστήματος ενός μηνός, μετά τις δηλώσεις της Laimay.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17%, είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο η Sanofi.