Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2002 14:03

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Θράκης, νησιών Βορείου Αιγαίου

Μια νέα ακτοπλοϊκή γραμμή, που συνδέει τη Θράκη με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ξεκινά από αυτή την εβδομάδα με πρωτοβουλία των υπουργών Αιγαίου, Νίκου Σηφουνάκη και Μακεδονίας Θράκης, Γιώργου Πασχαλίδη.

Πρόκειται για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη–Σαμοθράκη–Μύρινα Λήμνου–Μυτιλήνη, με επιστροφή από τα ίδια λιμάνια, η οποία θα εκτελείται μια φορά την εβδομάδα και η οποία συγχρηματοδοτείται από τα δυο υπουργεία με το ποσό των 17.000 ευρώ ανά δρομολόγιο.

Σημειώνεται, ότι, η συμφωνία των δυο υπουργείων για δημιουργία και συγχρηματοδότηση της άγονης αυτής ακτοπλοϊκής γραμμής έγινε ανάμεσα στους δύο υπουργούς, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στη Σαμοθράκη στο πλαίσιο του προγράμματος Θράκη–Αιγαίο–Κύπρος. Πρόκειται για μια γραμμή, η οποία θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη των παραπάνω περιοχών αλλά και θα βοηθήσει στην επαναλειτουργία ξεχασμένων εμπορικών δρόμων που λειτουργούσαν επί αιώνες, προς όφελος των κατοίκων των νησιών αλλά και της Θράκης, σύμφωνα με τους κυρίους Σηφουνάκη και Πασχαλίδη.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ» της Αναπτυξιακής Ναυτιλιακής Εταιρείας Σαμοθράκης (ΑΝΕΣ) κάθε Σάββατο με ώρες αναχώρησης από Αλεξανδρούπολη στις 09:00', από Σαμοθράκη στις 11:30', από Λήμνο στις 15:00' και από Μυτιλήνη για Λήμνο–Σαμοθράκη–Αλεξανδρούπολη στις 23:30'.

Μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, με ώρες αναχώρησης από Αλεξανδρούπολη στις 06:00', από Σαμοθράκη στις 08:30', από Λήμνο στις 11:40' και από Μυτιλήνη για Λήμνο–Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη στις 18:30'.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια του πλοίου δίνονται από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία.