Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 10:07

Συνεργασία Singapore Air με Virgin Australia

Συμφωνία συνεργασίας, η οποία θα τους επιτρέπει να πουλήσουν εισιτήρια και ταξιδιωτικές θέσεις η μία στις διεθνείς και εγχώριες πτήσεις της άλλης, σύναψαν οι Singapore Airlines και Virgin Australia.

Συμφωνία συνεργασίας, η οποία τους επιτρέπει να πουλήσουν εισιτήρια και ταξιδιωτικές θέσεις η μία στις διεθνείς και εγχώριες πτήσεις της άλλης, σύναψαν οι Singapore Airlines και Virgin Australia.

Με αυτή τη λεγόμενη code-sharing συμφωνία οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν θέση με τη Virgin σε πτήση όμως της Singapore Air. Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Η Ασία είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αεροπορικών ταξιδιών. Η ανωτέρω συμφωνία ενώνει το διεθνές δίκτυο της Singapore Airlines με τις πτήσεις της Virgin εντός Αυστραλίας και Ειρηνικού.

«[Η συμφωνία] θα ενισχύσει την ελκυστικότητα της Αυστραλίας ως ταξιδιωτικού προορισμού, ενώ θα ανοίξει και νέους ορίζοντες για τους ταξιδιώτες από την Αυστραλία» δήλωσε ο επικεφαλής της Singapore Airlines.

Οι ταξιδιώτες της Singapore Airlines θα έχουν πλέον πρόσβαση σε 30 νέους προορισμούς, ενώ οι πελάτες της Virgin θα μπορούν να πετάξουν σε άλλα 70 μέρη.

Η συνεργασία θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Αυγούστου.

Πηγή: BBC