Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 06:53

Λαγκάρντ και Κάρστενς οι δύο υποψήφιοι για το «τιμόνι» του ΔΝΤ

Ο Μεξικανός Αγκουστίν Κάρστενς και η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ είναι οι δύο υποψήφιοι για τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αποκλείστηκε από την κούρσα της διαδοχής του Στρος Καν ο Ισραηλο-αμερικανός Στάνλεϊ Φίσερ.

Η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μεξικανός Αγκουστίν Κάρστενς είναι οι δύο υποψήφιοι για τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε ο Οργανισμός, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι από την κούρσα της διαδοχής του Στρος Καν αποκλείεται ο Ισραηλο-αμερικανός Στάνλεϊ Φίσερ.

Το ΔΝΤ «θα εξετάσει τις υποψηφιότητες του Αγκουστίν Κάρτσενς και της Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του γενικού διευθυντή» επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται επίσης, ο Οργανισμός ενέκρινε τις δύο υποψηφιότητες «σύμφωνα με την απόφαση που υιοθέτησε το διοικητικό του συμβούλιο στις 20 Μαΐου, η οποία καθορίζει με λεπτομέρειες την διαδικασία επιλογής του νέου γενικού διευθυντή».

Ο 67χρονος Φίσερ αποκλείστηκε λόγω ηλικίας, αφού το όριο είναι τα 65 χρόνια. Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, το οποίο απαρτίζουν εκπρόσωποι των 24 χωρών ή ομάδων χωρών, θα αποφασίσει μέχρι τις 30 Ιουνίου ποιος θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο