Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 11:10

L'Oreal : Σημαντικά κέρδη σημειώνει η μετοχή της

Σημαντικά κέρδη σημειώνει η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας καλλυντικών στον κόσμο, L'Oreal S.A. και σε ποσοστό 10%, μετά την ανακοίνωσή της, ότι το πρώτο εξάμηνο τα κέρδη της υπερέβησαν τις προβλέψεις.

Η μετοχή της εταιρείας που παράγει τα καλλυντικά Maybelline, κέρδιζαν 6,20 ευρώ, ποσοστό 8,8% φθάνοντας στα 76,75 ευρώ στις 9:45' π.μ. στο Παρίσι, αφού έφθασε προηγουμένως, τα 77,40 ευρώ.

Η L'Oreal, ανακοίνωσε χθες ότι τα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2002 αυξήθηκαν σε ποσοστό 30%, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, φθάνοντας στα 761 εκατ. ευρώ (758 εκατ. δολ.). Οικονομικοί αναλυτές το Βloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν σε 666 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 13%.

«Οι πωλήσεις και τα κέρδη, διαψεύδουν συνεχώς τις προβλέψεις», αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές της Merrill Lynch, οι οποίοι αναθεώρησαν τη θέση τους για την μετοχή της εταιρείας από το «neutral» σε «buy».

Αντιθέτως, μείωση των κερδών εμφάνισε η ανταγωνίστρια της L'Oreal, Estee Lauder Cos., με σήματα όπως της Clinique, να χάνουν τα 3/4 των πωλήσεών τους.

Η L'Oreal, αναπτύσσεται με γρηγορότερους ρυθμούς απ'ότι οι ανταγωνίστριές της», ανέφερε η Scilla Huang Sun, η οποία διαχειρίζεται περίπου 60 εκατ. ευρώ σε μετοχές, με την Clariden Bank στη Ζυρίχη, και στις οποίες περιλαμβάνονται και μετοχές της εταιρείας.