Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 16:14

Εγκρίθηκε το 74% των προτάσεων ενίσχυσης τουριστικών επιχειρήσεων

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων ενίσχυσης που είχαν υποβάλει μέχρι 15-05-2002 οι τουριστικές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων ενίσχυσης του επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ) του Γ' ΚΠΣ, που σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή ο ΕΟΤ.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μικρών Καταλυμάτων και το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σε σύνολο 1.662 προτάσεων που υποβλήθηκαν και για τα δύο προγράμματα, οι 1.506 ήταν έγκυρες και εξ αυτών βρέθηκαν να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις 1.111 προτάσεις (ποσοστό 74%).

Οι προτάσεις αυτές σύντομα θα λάβουν και την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής Αξιολόγησης, ώστε να αρχίσει η χρηματοδότηση τους, ενώ οι υπόλοιπες 378 προτάσεις παραπέμπονται σε νέα αξιολόγηση ή επανέλεγχο σύμφωνα με τους όρους των σχετικών προγραμμάτων.

Το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μικρών Καταλυμάτων έχει υπερκαλύψει, σε σύνολο προϋπολογισμών των προτάσεων που έχουν ήδη υποβληθεί, το ποσό των 71,5 εκατ. ευρώ που αναμενόταν να διατεθεί μέχρι τα τέλη του 2003 και ήδη προωθείται συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού.