Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2002 07:52

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ

Υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς έντονη είναι η ανησυχία εν αναμονή της σημερινής έκθεσης, ότι οι εταιρείες δεν προχώρησαν σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων τον Αύγουστο, προκειμένου να αποτρέψουν την αύξηση του δείκτη ανεργίας, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα οκταετίας από τον Απρίλιο.

Τα στοιχεία θα δείξουν - σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές - ότι οι εταιρείες, προσέλαβαν 30.000 ανθρώπους τον Αύγουσο. Αυτές οι εταιρείες πρέπει να κάνουν 100.000 με 150.000 νέες προσλήψεις κάθε μήνα, ώστε να μειωθεί η ανεργία, η οποία εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg News.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 99,44 σεντς έναντι του ευρώ, στις 12:30' μ.μ. στο Τόκυο (τοπική ώρα) έναντι 99,15 σεντς που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν, διατηρήθηκε στα 118,16, από 118,31. Το δολάριο υποχώρησε, καθώς υπάρχει ανησυχία για μία ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εν όψει της μαύρης επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Οσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε μια νέα τρομοκρατική επίθεση, καθώς πλησιάζει η επέτειος, το δολάριο θα συνεχίσει να είναι αδύναμο», ανέφερε ο Takayuki Nakamura, ο οποίος διαχειρίζεται ομόλογα στην Daiwa SB Investments Ltd., συμπληρώνοντας ότι η έκθεση για την ανεργία, θα δώσει μία ακόμη αφορμή στον κόσμο να προχωρήσει στην πώληση δολαρίων.