Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 10:02

ΔΝΤ: «Σύντομα» η καταβολή της πέμπτης δόσης

Η πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα αναμένεται να καταβληθεί σύντομα, δήλωσε χθες η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ Καρολάιν Ατκινσον, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού του νόμου.

Η πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα αναμένεται να καταβληθεί σύντομα, δήλωσε χθες η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Καρολάιν Ατκινσον.

«Οι συζητήσεις για την πλήρη χρηματοδότηση του προγράμματος συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. «Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αναθεώρησης από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ και την καταβολή της επόμενης δόσης», πρόσθεσε.

Ωστόσο, δεν έδωσε κάποια πληροφορία σχετικά με το πότε θα συζητηθεί το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Τόνισε επίσης ότι το ΔΝΤ ελπίζει σε μια «θετική απόφαση» όσον αφορά τις συζητήσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες για την πλήρη χρηματοδότηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Η κ. Ατκινσον χαιρέτισε εξάλλου την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα σημαντικό βήμα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «θα συμβάλει στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και θα δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα».