Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 10:42

Yπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής της προσωρινής δήλωσης απόδοσης φόρου και τελών χαρτοσήμου

Τέθηκε από χθες σε λειτουργία, στο σύστημα του νέου TAXISnet, η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής της προσωρινής δήλωσης απόδοσης φόρου και τελών χαρτοσήμου.

Τέθηκε από χθες σε λειτουργία, στο σύστημα του νέου TAXISnet, η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής της προσωρινής δήλωσης απόδοσης φόρου και τελών χαρτοσήμου. Η συγκεκριμένη δήλωση, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, γίνεται για ποσά που παρακρατούνται από αμοιβές που θεωρούνται εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις, από μισθούς και συντάξεις, καθώς και από αμοιβές για υπηρεσίες ελευθέριου επαγγέλματος.

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία αφορά αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις, καθώς και αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις, συμπληρώνοντας τη λειτουργικότητα που υπήρχε από την αρχή του έτους και αφορούσε το σκέλος της απόδοσης φόρου από μισθωτές υπηρεσίες (Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών).

Με τη λειτουργία της υπηρεσίας οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής του φόρου που παρακρατήθηκε και γλυτώνουν το χρόνο επίσκεψης στις Δ.Ο.Υ., οι οποίες από την άλλη πλευρά αποσυμφορίζονται από εκατοντάδες χιλιάδες συναλλαγές, επιτρέποντας στους αντίστοιχους υπαλλήλους να ασχοληθούν με το ελεγκτικό έργο.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με την εν λόγω νέα υπηρεσία γίνεται αποτελεσματικότερη και η διενέργεια διασταυρώσεων και ελέγχων όσον αφορά την απόδοση παρακρατούμενων φόρων.