Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2002 11:06

Telia AB : Προς πώληση περιουσιακών στοιχείων και μείωση προσωπικού

Η Telia AB θα προβεί στην απαξίωση των περιουσιακών της στοιχείων του τμήματος οπτικών ινών και θα μειώσει κατά 400, τις θέσεις εργασίας ή κατά το ήμισυ του προσωπικού της στο εν λόγω τμήμα, προκειμένου να εξασφαλίσει 9,5 δισ. κορώνες (ένα δισ. δολ.) του κόστους της το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, που ελέγχεται από το κράτος, θα μειώσει την αξία των περιουσιακών της στοιχείων στο τμήμα μεταφορών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η απόλυση προσωπικού θα εξασφαλίσει περίπου 2,5 δισ. κορώνες το τρίτο τρίμηνο.

Η Telia, της οποίας η μετοχή απώλεσε ποσοστό 42% της αξίας της το τρέχον έτος, είχε προβλήματα φέτος από τις ζημίες στο εν λόγω τμήμα το οποίο ελέγχει ένα δίκτυο οπτικών ινών, 40.000 χλμ. Η μείωση των τιμών, αλλά και η κατάρρευση των ανταγωνιστριών της, όπως της Global Crossing Ltd., την υποχρέωσαν να προβεί σε αλλαγή στρατηγικής και να επανεκτιμήσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Οι μετοχές της Telia, σημείωναν άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 27,4 κορώνες στις 9:33' π.μ. στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η ρευστότητα θα βελτιωθεί το 2003. Το τμήμα, έχασε συνολικά 287 εκατ. κορώνες προ αποσβέσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους που διανύουμε.