Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2002 08:48

Υποχωρεί το δολάριο εν όψει της 11ης Σεπτεμβρίου

Υποχώρησε το δολάριο έναντι του γιέν και του ευρώ, καθώς έντονη είναι η ανησυχία εν όψει της αυριανής επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στο World Trade Center της Ν. Υόρκης και το Πεντάγωνο, αλλά και μιας πιθανής εισβολής στο Ιράκ. Επίσης υποχωρεί έναντι του γιέν, καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Το αμερικανικό νόμισμα έφθασε στα 118,54 γιέν στις 2:05' μ.μ. στο Τόκυο, από 118,95 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ υποχώρησε στα 98,27 σεντς από 97,98 σεντς.

Το State Department έκλεισε την αμερικανική πρεσβεία στην Ινδονησία και προειδοποίησε τους Αμερικανούς που ζουν εκτός χώρας, να είναι προσεκτικοί, καθώς υπάρχει κίνδυνος μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Tom Kelly, θα πει στους ηγέτες των χωρών ότι δεν μπορούν να αγνοούν την στρατιωτική απειλή του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεϊν.

«Δεν μπορούμε να αγοράσουμε δολάρια, αφού συνεχώς ακούμε για πόλεμο στο Ιράκ και τη στιγμή που υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων», ανέφερε ο Toru Umemoto, που εργάζεται στο τμήμα της αγοράς συναλλάγματος της Morgan Stanley.