Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2002 11:14

Anglo American Plc : Μικρότερη μείωση στα κέρδη από ό,τι αναμένετο

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πολύτιμων μετάλλων, Anglo American Plc, ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν κατά 1%, λιγότερο από ότι εκτιμούσαν αναλυτές, ενώ καθυστερεί ακόμη η οικονομική ανάπτυξη.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα κέρδη προ φόρων και τόκων, υποχώρησαν σε 840 εκατ. δολ. ή 60 σεντς ανά μετοχή, από 847 εκατ. δολ. ή 55 σεντς ανά μετοχή, που ήταν ένα χρόνο πριν.

Τα κέρδη από το τμήμα χαλκού και άλλων βιομηχανικών μετάλλων της εταιρείας, τη βοήθησαν να αντισταθμίσει την υποχώρηση κατά 35% των εσόδων, που σημειώθηκε από το τμήμα της πλατίνας.

Οι μετοχές της Anglo, κέρδιζαν 27 πέννες ή ποσοστό 3,5%, φθάνοντας στις 799 πέννες και ήταν υψηλότερα κατά 16 πέννες στις 8:17' π.μ., ώρα Λονδίνου.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2002, ήταν άλλη μία περίοδος πρόκλησης για την εταιρεία», ανέφερε ο Chief Executive Officer (CEO) της Anglo, Tony Trahar, σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας : «Περιμένουμε να δούμε την παραγωγή, αλλά και τις τιμές στις οποίες θα διαμορφωθούν τα εμπορεύματα».

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι, αύξησε το μερίδιό της στην Anglo American Platinum Corp., σε 63,8% από 59,6% που κατείχε. «Μπορεί να συνεχίσουμε να αγοράζουμε μερίδιο από καιρού εις καιρόν», ανέφερε ο Tony Lea, οικονομικός διευθυντής της, σε τηλεφωνική επικοινωνία.