Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 13:12

Αποστάσεις Μόσιαλου από τις δηλώσεις Οικονόμου

Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, κράτησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων κράτησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

«Οι νόμοι ψηφίστηκαν και θα εφαρμοσθούν στο σύνολό τους και η εφαρμογή τους ισχύει για όλους τους υπουργούς», δήλωσε ο κ. Μόσιαλος, κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του κ. Οικονόμου ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου δεν πρόκειται να αποφέρει το ποσό - στόχο των 50 δισ. ευρώ (σ.σ. «στο τέλος θα πωληθούν πολύ λιγότερα και θα το δείτε»).

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ο κ. Οικονόμου παραδέχτηκε ότι δεν εκδηλώνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιχείρηση αλλά και γενικότερα από ξένους επενδυτές προς τη χώρα μας, ενώ εκτίμησε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να πωληθούν «όλα τα προβλεπόμενα προς πώληση» σύμφωνα με το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου. Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, το κενό που θα προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του προγράμματος θα καλυφθεί από μέτρα ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος. Σε ερώτηση αν αυτό συνεπάγεται νέες φορολογικές επιβαρύνσεις ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να πει ότι θα δοθεί έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

ΛΑΟΣ: Και η μεγαλύτερη απόσταση ξεκινά από ένα πρώτο βήμα

«Συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό του κ. Παντελή Οικονόμου αλλά και η μεγαλύτερη απόσταση ξεκινά από ένα πρώτο βήμα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

ΔΗΣΥ: Ακυρώνεται η πολιτική αποκρατικοποιήσεων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ακυρώνει την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων, στέλνοντας λάθος μήνυμα στους επενδυτές, παρατήρησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δ. Ζαφειριάδης.

«Ενώ το έλλειμμα ξεφεύγει για μια ακόμη φορά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι θα πουληθούν πολύ λιγότερα απ’ όσα προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα επιχειρήσεων όπως είναι η ΛΑΡΚΟ», σημείωσε ο κ. Ζαφειριάδης και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση, δέσμια εσωτερικών αντιφάσεων, δεν μπορεί και δεν θέλει να περιορίσει τα ελλείμματα του κράτους και την παρέμβασή του στην οικονομία».